Arbeidsmarktbenadering

Als werkgever wil je natuurlijk het beste voor je medewerkers. Soms is het helaas nodig om afscheid van elkaar te nemen, bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie of bedrijfseconomische redenen. Dan wil je je medewerker ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Dit is waar arbeidsmarktbenadering kan helpen.

Met arbeidsmarktbenadering zoeken we naar kansen op de arbeidsmarkt die niet altijd voorhanden liggen. De meeste vacatures worden namelijk via het eigen netwerk of intern ingevuld.

Als loopbaanadviseur kan ik je medewerker ondersteunen door hem of haar te helpen zijn of haar persoonlijke arbeidsmarkt in kaart te brengen en een plan van aanpak te maken. Ook kan ik helpen bij het opstellen van een CV en sollicitatiebrief, en bij het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Daarnaast kan ik adviseren over het gebruik van social media en netwerkvaardigheden aanleren. 

Met de insteek van arbeidsmarktbenadering zorgen we ervoor dat jouw medewerkers snel weer aan de slag kunnen bij een nieuwe werkgever.

Contact