Loopbaanadvies bij re-integratie

Als werkgever is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je medewerkers gezond en gemotiveerd zijn. Het komt echter wel eens voor dat een medewerker door ziekte of andere redenen zijn werk niet mee kan doen. Loopbaanadvies bij re-integratie in het eerste spoor of tweede spoor kan dan uitkomst bieden.

Re-integratie eerste spoor is gericht op het vinden van passend werk in de eigen organisatie. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door taken, werktijden of de werkomgeving aan te passen. Het doel is dat de medewerker weer aan het werk gaat in zijn eigen of een andere passende functie binnen de organisatie.

Als re-integratie in het eerste spoor niet mogelijk is of niet lukt, kan re-integratie van het tweede spoor worden ingezet. Dat betekent zoeken naar mogelijkheden buiten de eigen organisatie. Het doel is om de medewerker naar ander werk bij een andere werkgever te leiden.

Bij beide vormen van re-integratie kan loopbaanadvies een meerwaarde zijn. Een loopbaanadviseur kan een medewerker helpen zijn of haar kwaliteiten, interesses en mogelijkheden in kaart te brengen. Op basis hiervan kun je zoeken naar passende functies en ondersteuning bieden tijdens het sollicitatieproces.

Als werkgever kun je profiteren van een goede begeleiding van je medewerkers bij hun re-integratie. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een snellere en succesvollere terugkeer naar het werk of het vinden van een nieuwe baan. Daarnaast kun je als werkgever invloed uitoefenen op het welzijn van je medewerker en voorkom je langdurig ziekteverzuim.

Als werkgever moet je ook voldoen aan je wettelijke verplichtingen op het gebied van re-integratie. Ik heb kennis van de wet- en regelgeving en kan je helpen bij het voldoen van de re-integratieverplichtingen van jouw bedrijf.

Wil je meer weten over loopbaanadvies bij re-integratie in het eerste en tweede spoor, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag.

Contact