Arbeidsmarktbenadering

Op zoek naar een nieuwe baan, maar weet je niet waar te beginnen? Je hebt in een loopbaantraject ontdekt wie je bent, wat je wil en wat je kan, maar hoe zet je deze kennis om in een nieuwe baan? Of zit je vast in je huidige functie en wil je graag iets anders, maar weet je niet hoe je verder moet?

Een goede arbeidsmarktbenadering helpt om de juiste richting te vinden en aan de slag te gaan. Je zoekt actief naar openstaande vacatures en je presenteert je positief bij werkgevers.

Als loopbaanadviseur help je met het maken van een sterk CV en een overtuigende motivatiebrief. Daarnaast kan ik je ook ondersteunen bij het maken van een goede indruk bij sollicitatiegesprekken en het voorbereiden van een elevator pitch.

Maar een goede benadering van de arbeidsmarkt gaat verder dan alleen het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken. We zoeken naar kansen op de arbeidsmarkt die niet altijd openbaar zijn. De meeste vacatures worden via het eigen netwerk of intern ingevuld. Maar hoe kom je erachter? Dit kan door te netwerken, contact op te nemen met bedrijven die je interesseren en door je vaardigheden zichtbaar te maken op social media.

Het is belangrijk om te onthouden dat de arbeidsmarkt voortdurend verandert en dat het soms tijd kost om de juiste baan te vinden. Maar met de juiste begeleiding en een positieve instelling kun je slagen in je zoektocht naar een baan. Ik help je graag op weg! Samen bekijken we je mogelijkheden en brengen we je persoonlijke arbeidsmarkt in kaart en stellen we een plan van aanpak op om deze te benaderen.

Kortom, met een sterke benadering van de arbeidsmarkt vergroot je je kansen op het vinden van een nieuwe baan.

Ik kan je hulp gebruiken